Linux Operativ System

Vad är Linux?

Linux finns idag överallt från smartphones, bilar, superdatorer och hushållsapparater Linux operativsystemet är överallt. Det har funnits sedan mitten av 90-talet och har sedan dess nått en användarbas som spänner sig över industrier och kontinenter. För den kunnige förstår man att Linux faktiskt är överallt. Linux körs på det mesta av våra vanliga tekniska prylar samt över hela Internet och andra  superdatorerna som gör vetenskapliga genombrott runt om i världen samt i världens börser. Linux plattformen är  (och är fortfarande) ett av de mest tillförlitliga, säkra operativsystemen som finns tillgängliga och om man ska tro det eller ej Linux är fortfarande gratis.

Precis som alla andra OS som t.ex. Windows 10, Windows 7, Windows 8 och Mac OS X är Linux ett operativsystem. Den har inbyggd  programvara som hanterar alla maskinvaruresurser som är kopplade till skrivbordet eller datorn. För att uttrycka det enkelt – hanterar Linux operativsystemet kommunikationen mellan din programvara och din maskinvara.

Utan operativsystemet (ofta kallat “OS”) skulle programvaran inte fungera.

Det är gratis att anskaffa sig Linux OS, dem gånger som Linux kostar pengar är det då man köper en tjänst såsom t.ex supportavtal eller man få Linux på ett media.

Här nedan kommer jag att länka till webbsidor där man hittar Linux OS och även torrenter. Vanligaste formatet för att få Linux är på en så kallad ISO fil.

Du borde bränna ISO filen på en CD / DVD skiva eller skapa en bootbar USB sticka.

Klicka på bilden nedan då kommer du till Download sida:

Download LINUX OS

 

 

 

 

 

 

iTrace

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *